2014-12-16 11:26:01

Щодо намірів Уряду про скорочення соціальних гарантій населенню України

1.Найбільше обурення членів Громадської ради, як представників інститутів громадянського суспільства Івано-Франківщини, викликає три аспекти запропонованих урядом дій:

  • перше, що «антикризові» ініціативи розроблені без обговорення з громадськістю, в порушення цілої низки норм соціального захисту, гарантованих Конституцією України та трудовим законодавством;
  • друге, що уряд навіть не розглядає в якості наповнення бюджету шляхів справедливого податкового навантаження на надприбутки олігархів, наприклад, запровадження податку на багатство, тощо.
  • третє, що незважаючи на галопуючий ріст цін, інфляцію та зубожіння абсолютної більшості громадян України, питання справедливої оплати праці та хоча б наближеної до реалій вартості «прожиткового кошика» відкидаються під приводом недоречності їх розгляду під час військових дій.
  1. Громадська рада при Івано-Франківській облдержадміністрації наполягає на негайному початку переговорів з громадськістю, роботодавцями та профспілками  з тим, щоб не тільки підтвердити відданість демократичним цінностям, але й знайти компромісне рішення, яке дасть можливість подолати кризу.
  2. Громадська рада при Івано-Франківській облдержадміністрації закликає всі гілки влади до початку справжніх реформ, розробка та здійснення яких мають відбуватися за погодженням з громадянським суспільством.
  3. Дану постанову направити Президенту України, Прем‘єр-Міністру України, Голові Верховної Ради, всім народним депутатам Верховної ради від Івано-Франківської області, голові Івано-Франківської облдержадміністрації.

 

Голова громадської ради

при Івано-Франківській обласній

державній адміністрації                                               В.В. Старченко