2014-12-25 11:41:57

Є З КИМ БОРОНИТИ РІДНИЙ КРАЙ

-Сергію Корнелійовичу, з якою метою створене Ваше громадське об’єднання? Яка його структура?                                       

- Завдання “Народного ополчення Прикарпаття” полягає в тому, щоб в кожному населеному пункті Прикарпаття сформувати загони патріотів, готових у випадку необхідності до оборони свого краю. Функціонує обласний штаб об’єднання  “Народне ополчення Прикарпаття”. В стадії створення 4 міжрайонні батальйони. Ці підрозділи очолюють ветерани Збройних Сил України та правоохоронних органів. Вони  формують відповідні загони в районних центрах, селищних, сільських населених пунктах. Й, безумовно, учасники загонів повинні пройти первинну бойову підготовку.

 -Що зроблено в цьому плані? 

  -На військовому полігоні в одному із сіл Тисменицького району обладнана територія для навчання військовій справі під назвою “Чорний ліс”. В літній період 2014 року тут проведені 12 занять із загонами “Народного ополчення Прикарпаття” з м. Івано-Франківська, з Косівського, Коломийського, Надвірнянського та Верховинського районів. Були організовані стрільби з бойової зброї, метання учбових гранат. До програми підготовки входило також вивчення прийомів рукопашного бою, практичні заняття на тему; “Дії особового складу на блокпостах”, “Надання первинної медичної допомоги в бою”. Засвоювалися інші елементи бойового вишколу. Заняття проводилися у взаємодії з керівницвом обласного управління Міністерства Внутрішніх Справ.

         “Народне ополчення Прикарпаття” співпрацює також із обласною спілкою офіцерів, воїнів Афганістану, товариством мисливців і рибалок та молодіжною організацією “Пласт”.

На даному етапі наша праця триває. Формуємо нові загони. Сподіваюсь, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити належну підготовку жителів Прикарпаття до самооборони та захисту рідного краю.

 

                                                                 Розмову вів О.Шеремет