2015-02-04 08:46:37

Профспілчани цікавилися у міністра, а де подітися тим 20 відсоткам скорочених?

Міністр відповів на численні запитання, проінформував учасників заходів про дії Уряду з питань бюджетної та податкової реформи, проведення антитерористичної операції на сході держави, надання соціальних допомог тимчасово переміщеним особам та учасникам АТО і їх сім’ям. Йшлося і про трудовий захист працівників соціальної сфери та державних установ.

 Зокрема, голова обласного комітету профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт звернулася до Міністра з приводу запланованого 20.0 відсоткового скорочення державних службовців та висловила занепокоєння щодо їх подальшого працевлаштування, обґрунтувала необхідність проводити відповідні заходи вже під час адміністративно-територіальної реформи, оскільки на сьогодні економічного ефекту від скорочення не буде досягнуто із-за компенсаційних витрат безробітним і сприятиме зростанню соціальної напруги у суспільстві. Вона також порушила питання щодо  сплати податків із нарахованих та зароблених пенсій, доцільності збільшення   рівня, який має обкладатися податками. Поцікавилася реальним впровадженням зменшення соціального внеску для бізнесу.

Членом обкому профспілки працівників держустанов  Ярославою Ульванською під час візиту Павла Розенка ставилось питання про  збереження трудових колективів установ соціальної сфери. Про це вона інформувала працівників управління соціального захисту Снятинської райдержадміністрації та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Снятинського району на зборах первинних профорганізацій цих установ 30 січня цього року. Про діяльність обласного комітету профспілки щодо соціально-економічного та трудового захисту працівників учасникам зібрань розповіла голова обласного комітету профспілки Ніна Гушпіт. На зборах  практично  одноголосно вирішено відновити та активізувати роботу виборних органів цих первинних профорганізацій у складі профспілки працівників держустанов замість профспілки працівників соціальної сфери.

Про свою роботу на профзборах перед членами профспілки прозвітували голови профспілкових комітетів, відбулися вибори нового складу профорганів. Головами профкомів управління соцзахисту обрано Наталію Фуштор, територіального центру -Валентину Филип’юк.

Обрано також делегатів на звітно-виборну конференцію Снятинської районної організації профспілки працівників держустанов та делегованих до складу районного комітету профспілки, молодіжної ради районної профорганізацій. У зборах взяли участь та виступили голова Снятинського райкому профспілки працівників державних установ Стефанія Северин, начальник управління соціального захисту Уляна Миронюк та директор територіального центру Галина Дороніна.