2015-03-19 13:05:28

Суспільство потребує соціальних позитивів


У ході принципової дискусії заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк наголосив на важливості створення для суспільства позитивних соціальних орієнтирів, одним з яких має стати підвищення доходів працюючих. Це дозволить запустити процес споживчого попиту, надасть поштовх для розвитку вітчизняної економіки та збільшить надходження до бюджетів усіх рівнів.

На засіданні було оголошено данні проведених фахівцями урядової Сторони розрахунків щодо додаткових видатків цьогорічного Державного бюджету, якщо підвищити з 1 липня 2015 року мінімальну зарплату і встановити її у розмірі 1279 гривень (сьогодні – 1218 грн.).

Це потребує 0, 74 млрд грн і внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2015 рік". Члени робочої групи дійшли спільної позиції стосовно необхідності проведення Мінфіном заходів по збалансуванню бюджету і пошуку необхідних коштів для підвищення мін. з/п. Для проведення розрахунків було вирішено взяти до уваги пропозиції профспілок, які було передано соціальним партнерам раніше. Також вирішили звернутись до міністра соціальної політики за його підтримкою у цьому принциповому питанні.

Другим питанням порядку денного було обговорено прогнозні макроекономічні показники розвитку економіки на 2016-2018 роки та пропозиції щодо базових параметрів і критеріїв для визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2016 рік, а також обґрунтовані розрахунки його розміру.

Робоча група продовжить свою роботу.

ІАЦ