2015-04-08 10:56:42

Корінь проблеми зрозумілий

- закликали до податкової справедливості, вимагаючи нових національних і європейських дій, спрямованих на припинення ухилення від сплати податків, закриття податкових гаваней і відмови від агресивного податкового планування;

 - зазначили, що в той час, як уряди скорочують витрати і змушують звичайних людей збільшувати свої витрати при заробітній платі, яка не зростає, деякі багаті люди і транснаціональні корпорації не сплачують справедливої ​​частки податків.

Під час національних консультацій з Порядку денного глобального розвитку після 2015 року, які відбулися у 88 країнах усіх континентів, питання створення справедливої системи оподаткування було визнано головним інструментом для зменшення існуючої різниці між багатими та бідними.

Сьогодні в Україні проблеми податкової несправедливості та дискримінації в оподаткуванні трудових доходів працівників у вигляді заробітної плати набули крайньої гостроти, провокуючи стрімке зростання соціальної нерівності.

         За даними різних експертів, розрив між доходами багатих та бідних громадян України сягнув до 40 разів, що становить  загрозу національної безпеки держави та соціальної стабільності.

  Така невтішна картина є в т.ч. результатом проведення в Україні неефективної податкової політики, яка не тільки не забезпечила належний рівень соціального захисту населення, а й спровокувала  масову міграцію працівників за кордон.

       ФПУ закликає профспілкові організації усіх рівнів об'єднати зусилля, адже лише солідарні дії профспілок можуть суттєво вдосконалити загальну філософію податкової системи, забезпечивши її справедливість та перехід на якісно новий рівень!

7 квітня 2015 року