2015-06-30 13:59:55

Профспілкові активісти пікетують Верховну Раду


Виступаючи перед ними заступник Голови ФПУ керівник антикризового профспілкового штабу Сергій Кондрюк зазначив, що сьогодні ми проводимо мітинг не «проти», а мітинг «за» ухвалення низки соціальних законопроектів, що покликані значно полегшити життя більшості наших співвітчизників, які потребують підвищення зарплат і пенсій, зниження комунальних тарифів, повернення дитячого оздоровлення та санаторно-курортного лікування.
- Ми нагадуємо депутатам, що вони лише виконавці волі народу, - наголосив з трибуни Михайло Петров - голова Профспілки працівників рибного господарства України, - якщо сьогодні законопроекти, за які ми виступаємо, будуть розглянуті Комітетами, то Верховна Рада зможе за них проголосувати вже цього тижня.
До народних депутатів звернулась Антонина Марьянська – голова Білоцерківської міської організації Профспілки працівників ЖКГ і сказала, що нарешті ми побачили початок конструктивної співпраці народних обранців з профспілками. Тепер все залежить від того, як проголосують парламентарі. Не можна ці життєво важливі для мільйонів українців закони відкладати до наступної сесії, - застерегла вона.
Чергова акція профспілок запланована на 2 липня і пройде вона під стінами Верховної Ради України.

Ми вимагатимемо, щоб в сесійній залі проголосували за наступні законопроекти:

- №2883 щодо індексації грошових доходів населення;

- №2682 щодо зниження рівня оподаткування пенсій;

- №2698 щодо зняття обмежень на виплату повної пенсії працюючим пенсіонерам;

- №2835 щодо здешевлення ціни на природний газ для населення;

- №2245 щодо відновлення за рахунок коштів соціального страхування часткового фінансування літнього оздоровлення дітей, санаторного лікування працівників, передусім зайнятих у шкідливих і важких умовах праці.
Профспілки очікують на підтримку як депутатського корпусу, так і солідарність широких верств громадян у обстоюванні прав на гідне життя.