2014-06-04 14:59:23

Внесено зміни до Кодексу законів про працю України

Відповідно до положень вказаного Закону доповнено перелік додаткових підстав розірвання трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу з окремими категоріями працівників за певних умов (стаття 41 Кодексу законів про працю України) пунктом п’ятим такого змісту: «припинення повноважень посадових осіб».

Слід звернути увагу, що у разі припинення трудового договору з цієї підстави, крім додержання загально порядку звільнення, працівникові виплачуватиметься вихідна допомога у розмірі не менше ніж шестимісячний середній заробіток.

Частину 4 статті 130 КЗпП України доповнено положенням про те, що відповідальність за не одержаний підприємством, установою, організацією прибуток може бути покладена лише на працівників, що є посадовими особами.

Внаслідок внесення змін до статей 132 та 133 КЗпП України посилено також матеріальну відповідальність посадових осіб за шкоду, заподіяну підприємству, установі, організації при виконанні трудових обов'язків, зокрема внаслідок здійснення зайвих грошових виплат працівникам.

Департамент правового захисту апарату ФПУ