2015-07-31 12:02:07

ЯК ЗІЙТИ ЗІ ШЛЯХУ У НІКУДИ та ЧИЄ «НЄ-З- ЗЯ»» ОТРУЮЄ СВІТ

 

  • Реакція на наше звернення – є. Нещодавно у форматі тристоронньої соціально-економічної ради відбулися консультації профспілок, роботодавців та влади з цих питань. Що позитивного?

Перше - насамперед те, що на рівні області  відбувається цей діалог, що реакція влади на наше звернення була швидкою і, я вважаю –позитивною. Друге. Що до участі в розмові були запрошені керівники підприємств, з тим, щоб вони відчули як ставиться ця проблема не тільки профспілками,  а й владою. Це, власне,  було нашим важливим завданням, бо на практиці  маємо ситуацію, що керівники почасти зі своєї так би мовити «висоти» не бачать проблем працюючої людини, або ставлять їх десь на останнє місце.

Третій позитив – що    наші пропозиції підтримані всіма трьома сторонами цих консультацій і прийнято відповідне рішення. Серед основних пунктів - підготовити документ звернення за підписами трьох сторін соціального діалогу до Кабінету міністрів, Верховної Ради, до окремих міністерств. Також напрацьовані конкретні рекомендації окремим департаментам ОДА та Центру зайнятості. Головні акценти – як не допустити масового вивільнення людей, робити всі можливі кроки, щоб запрацювали підприємства. Інакше –шлях у нікуди.

  • Чи колись реально були результати від таких звернень до найвищої влади за минулі роки? 

Не густо, але й не можу сказати, що не було ніяких позитивних зрушень. Були. Зокрема, наприклад, щодо «Карпатнафтохіму» свого часу був підписаний Меморандум між Урядом і управляючою компанією, де в інтересах людей, в т.ч. і за нашими зверненнями, були прийняті рішення для забезпечення стабільної роботи підприємства.  У зв’язку з низкою подій у державі ця співпраця нині припинена.  

На сьогоднішній день дуже важливим для підтримки вітчизняного виробника , також і для ТОВ «Карпатнафтохім», є відміна ввізного мита на газову сировину та введення податку на імпорт ПВХ суспензійного. Оскільки з-за кордону ця продукція завозиться по демпінгових цінах, то автоматично дешевша продукція  витісняє нашу вітчизняну. Такі законопроекти є у Верховній Раді і, навіть, схвалені у профільному комітеті. Подивитись на цю проблему з державницьких позицій – вкрай важливо. Адже щоб підприємство працювало, треба створити для цього нормальні умови. Якщо такої державницької політики нема, то в кінцевому результаті знову ж таки терплять люди, які не мають роботи, і область, і країна загалом, які не мають поступлень до бюджету.

  • Не менша проблема, яку Ви озвучуєте з багатьох трибун - простоюють підприємства нафтопереробної галузі. Що напрацьовано з цих питань?
  •  На жаль, дієвих рухів від власників підприємств, ані від керівництва держави у тому напрямку, щоб вони запрацювали – нема. Надвірнянський нафтопереробний завод - ПАТ «Нафтохімік Прикарпаття»  три роки вже не випускає продукцію, люди отримують  ще якусь плату,  але розуміємо,  в любий момент власник скаже – припиняємо і більше тисячі працівників опиняться за прохідною без засобів для існування. Тим більше, що нині цей завод має старі технології, які не дозволяють випускати нафтопродукти такої якості, яку потребує ринок. Кошти на реконструкцію уже котрий рік не виділяються. На жаль, подібна ситуація майже на всіх нафтопереробних підприємствах держави, окрім, можливо, Кременчуцького, який ще трохи працює.
  • Чи є цьому пояснення?
  • Звичайно, що є. Розуміємо: великий бізнес та політика. Ось,  у мене є відповідь міністерства енергетики, куди належить підприємство.  Чергова відписка,  що нібито буде оновлена якась  комісія, яка помагатиме оперативно вирішувати проблеми..

 Та  хоча 26 % акцій надвірнянського заводу належить   державі,  яка, на нашу думку, повинна цікавитися, чому підприємство не працює,  на  практиці бачимо інше. Тому, власне, ми систематично і з певним напором з усіх трибун вже зараз так загострюємо проблему продуктивної зайнятості. Щоб   не стало «несподіванкою» ні для кого, коли  5 тисяч людей стануть враз безробітними. Вважаємо, що в державі на законодавчому рівні повинна бути закріплена норма, що  інвестор  позбавляється права власності у випадку незабезпечення стабільної роботи підприємства. Вже зараз треба  переглядати  програми соціально-економічного розвитку області, вносити туди зміни для створення нових робочих місць.   

ЧИЄ «НЄ-З- ЗЯ»» ТРАВИТЬ СВІТ? 

  • Насамкінець, Василю Васильовичу, чи маєте вплив на вирішення  проблем Домбровського кар’єру?

Ви напевно жартуєте? Чи знаю я,  як вирішуються  проблеми Домбровського кар’єру в Калуші?

  • Мабуть багатьом з нас відомо, що 24  міжнародні експерти, які займаються проблемами довкілля, нанесли на карту Європи  об’єкти, які загрожують не лише нинішнім, а й майбутнім поколінням. У цей перелік входить Калуський район Івано-Франківської області, який прогримів на увесь світ як зона надзвичайної екологічної ситуації.  Багаторічною є проблема Домбровського кар’єру.  І одним з найбільш перспективних напрямків її вирішення, за твердженням фахівців, є переробка накопичених там відходів (розсолів). І про це також уже довго говорять. На даний час ТОВ «Калійно-магнієвий комбінат», який створений на базі магнієвого заводу і зараз не працює, має проект і готовий інвестувати значні кошти в його реалізацію. В той же час впровадження проекту дасть можливість створити наві робочі місця та відновити виробництво калійних добрив.      Але… Я був вражений причиною, яку вичитав в офіційних документах, чому  це не робиться. Виявляється - нема дозволу  на забір розсолів з кар'єру і  нема кому давати такий дозвіл. Додам, нема бажання так просто його давати. Більшого абсурду не придумати.

         Дуже хотілось би  якось вплинути на ці процеси. Знову ж таки, після різних консультацій, будемо писати звернення і з цього приводу. Але до сказаного додам єдине і головне: до тих пір, поки не зрозуміють керівники підприємств, голови ОДА та облради, що проблеми людей мають бути на першому місці, не будуть вирішені інші  питання.

 

  •                             М.ВОЙЦЕХІВСЬКА -ПАВЛИШИН

 

  •