2015-09-18 10:03:11

Григорій Осовий: «Вкрай незрозумілим є намагання Уряду загнати якомога більше населення на субсидії, замість підвищення зарплат і пенсій»



У зв’язку з цим тільки останнього тижня надіслано лист Прем’єр-міністру України Арсенію Яценюку щодо активізації дій урядових структур, адміністрацій державних підприємств по забезпеченню своєчасної виплати заробітної плати, подолання заборгованості з неї та подолання штучних бар’єрів на шляху відновлення Державної інспекції праці. Голові Уряду подано профспілковий проект закону, яким посилюються організаційні, економічні, правові важелі впливу на роботодавців у разі затримки ними виплати заробітної плати».

Голова СПО, керівники національних профцентрів направили звернення Голові Верховної Ради України, головам парламентських фракцій щодо включення до порядку денного поточної сесії і розгляду найближчим часом пакету соціальних законопроектів ініційованих профспілками, які б значною мірою сприяли посиленню дієвого захисту громадян в умовах різкого зростання тарифів і цін на енергоносії та житлово-комунальні послуги, зниження соціальної напруги в українському суспільстві. Профспілкові лідери у своєму зверненні висловили сподівання, що при розгляді проекту Держбюджету на 2016 рік народні обранці будуть керуватися, перш за все, вирішенням питань підвищення якості життя українських громадян.

Григорій Осовий також зазначив, що «вкрай незрозумілим є намагання Уряду загнати якомога більше населення на субсидії і витрачати на це багато мільярдні бюджетні кошти у той час, коли вирішення цього питання лежить у зовсім іншій площині. Виваженим рішенням, зазначив лідер українських профспілок, було б спрямувати ці кошти на підвищення зарплат і пенсій, не принижувати людську гідність. Тим більше, що днями російський «Газпром» заявив, що середня ціна газу для Європи становитиме на цей осінньо-зимовий період не більше 195 євро. З урахуванням того, що ціни знизилися на нафту, а у нас береться середня ціна за попередні 9 місяців. Відповідно в IV кварталі ціни для України будуть нижчі, ніж у третьому за формулою, не враховуючи знижки запропонованої «Газпромом». Отже таке суттєве зниження ціни по відношенню до раніше обумовленої дає підстави Уряду знизити ціну газу та тарифи для населення. Сподіваємося, що парламент має вплинути на Уряд в інтересах громадян.



Прес-центр ФПУ