2015-12-25 10:51:27

ПРЕЗИДІЯ ФПУ. Час вимагає активних і рішучих дій профспілок



Як і очікувалось, головними темами дискусії, яка проходила під час заходу, були соціально-економічні, організаційні та майнові питання.

Перш за все, учасники засідання обговорили проекти основних документів VII З’їзду Федерації профспілок України. Серед них: проекти Програми дій Федерації профспілок України на 2016–2021 роки, Змін до Статуту Федерації профспілок України, Стратегії модернізації Федерації профспілок України, її членських організацій, Постанови VІІ З’їзду Федерації профспілок України щодо звіту Ради ФПУ, Резолюцій VІІ З’їзду Федерації профспілок України.

Після обговорення цих питань, Президія ФПУ вирішила:

- взяти за основу проекти основних документів форуму;

- об’єднати Програму дій і Стратегію модернізації ФПУ та надіслати для широкого обговорення ці та інші проекти основних документів наступного з’їзду ФПУ в членських організаціях ФПУ з подальшим внесенням на розгляд Ради ФПУ;

- встановити граничний термін надходження зауважень та пропозицій до цих проектів у робочу групу до 1 лютого 2016 року;

За пропозицією заступника Голови ФПУ Сергія Кондрюка пакет соціально-економічних питань було взято за основу з тим , щоб більш детально обговорити їх на наступному засіданні Президії ФПУ. Вже назви цих питань говорять самі за себе: «Про кризові явища на ринку праці та підвищення ролі профспілок у реформуванні політики зайнятості»; «Про профспілкову оцінку стану забезпечення в Україні соціальної справедливості та заходи ФПУ з нагоди відзначення у 2016 році Дня соціальної справедливості»; «Про Державний бюджет України на 2016 рік»; «Про профспілкову редакцію проекту Закону України «Про колективні договори і угоди».

Про План роботи Федерації профспілок України на І квартал 2016 року розповів заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

Окремим блоком актуальних для профспілок та працівників різних галузей економіки країни питань було обговорено питання управління майновим комплексом ФПУ. Адже в збереженні та зміцненні профспілкової власності зацікавлені не тільки самі профспілки, а й ті, хто, завдяки профспілкам, має можливість гідно відпочивати та оздоровлюватися, проводити культурне дозвілля. Доповідачами з цих питань виступили заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, голова правління ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Микола Субота, голова правління ПрАТ «Укрпрофтур» Сергій Стрілець.
Після обговорення питань порядку денного учасники засідання ухвалили низку відповідних постанов, в яких підбили підсумки діяльності в основних напрямах діяльності ФПУ та її членських організацій, визначили актуальні та конкретні завдання на найближчу та стратегічну перспективу.

Президія ФПУ також вирішила низку організаційних та кадрових питань.

Було розглянуто та обговорено заяву Української Федерації профспілкових організацій – профспілки працівників підприємств з іноземними інвестиціями, господарських товариств, організацій та установ на вступ до Федерації профспілок України.

Президія ФПУ постановила звільнити 31 грудня 2015 року заступника Голови ФПУ Сергія Українця відповідно до поданої ним заяви, у зв’язку з переходом на виборну посаду заступника голови Профспілки працівників нафтової і газової промисловості України.
Під час засідання ряду представників профспілкового активу було вручено відзнаки Федерації профспілок України.

Президія ФПУ постановила провести наступне засідання Президії ФПУ у третій декаді січня та скликати десяте засідання Ради Федерації профспілок України 25 лютого 2016 року у Києві.