2015-12-25 11:02:26

Проведено зустріч з ветеранами - членами профспілки

         Профгрупорг Ніна Комар, відкриваючи «круглий стіл», поінформувала присутніх про заходи, які здійснювалися профгрупою, про плани її діяльності на наступнийЗібрання привітав керівник апарату облдержадміністрації Валерій Крецул.

         Про діяльність обласної організації профспілки розповіла ветеранам  голова обласного комітету профспілки Ніна Гушпіт.

          З доповіддю на тему «Державна служба і сьогодення» на «круглому столі» виступила  Світлана Онищук - начальник міжрегіонального управління Нацдерслужби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях, детально зупинившись на аспектах нещодавно прийнятого Закону України «Про державну службу».

     Ветерани держслужби активно обговорювали питання діяльності державної служби, перспективи її подальшого реформування, дій Уряду, що стосуються адміністративної реформи, реорганізації державних установ, позицію профспілок з цих важливих проблем. З особливою стурбованістю йшла мова на зібранні про збереження соціальних стандартів у державній службі, пенсійного забезпечення працівників, наближення цих життєво важливих показників до рівня розвинутих країн Європи. Відзначалось, що досягти успіхів   можливо   при    збереженні єдності профспілкових рядів, наполегливій позиції профспілки, подальшому розвитку соціального діалогу на всіх рівнях. Зосереджувалась увага на те, що необхідно створити первинні ветеранські профорганізації у всіх районах і містах області, оскільки вони діють тільки у Верховинському, Надвірнянському та Тлумацькому районах.

         Ветерани запропонували з цією метою провести ряд заходів щодо подальшого розвитку ветеранського профспілкового руху та внести їх в план роботи обкому профспілки на 2016 рік. Це, зокрема, за участю профорганізацій ветеранів держслужби провести круглий стіл  молодих профактивістів на тему: «Державний службовець і сьогодення», організувати утворення нових ветеранських профорганізацій, проводити творчі зустрічі ветеранів з профспілковою молоддю тощо. В обговоренні питання взяли участь ветерани-члени профспілки Ірина Андрушко, Михайло Кенюк, Григорій Мельник, Микола Білейчук та інші.

         Окремі ветерани обмінялися досвідом своєї роботи на держслужбі, творчою діяльністю сьогодні. А Люба Солдатюк прочитала власні вірші на патріотичну та ліричну тематику.

         Насамкінець Ніна Гушпіт привітала ветеранів державної служби зі святом Святого Миколая, побажала  всіляких гараздів та успіхів у громадській роботі, висловила впевненість, що їх життєвий досвід і надалі сприятиме поліпшенню діяльності обласної організації профспілки.