2015-12-25 11:59:25

БИТВА ЗА "ПРЕСМАШ".Події тижня

«Усе було добре, поки нашим заводом не зацікавились бізнемени на чолі із депутатом Партії Регіонів Павлом Лєбєдєвим. Був викупленийпает акції за понад 5 млн гривень, при чому нас не запитували чи ми хочемо їх продавати. Після цього мене визвали в Київ та змусили передати 13% акцій», – розповів Пукіш.

Відтак, коли Лєбєдєв став Міністром оборони Пукіша відсторонили від виконання обов’язків голови правління та за його словами на нього «відкрили 7 кримінальних справ».

Знову Пукіш зайшов на завод після подій Майдану. Проте за рік простою акціонерне товариство опинилося у боргах.На даний момент робота заводу також паралізована, оскільки через борги йому відключили електропостачання.

Проте Богдан Пукіш запевняє, що банкрутство заводу “Пресмаш” сталося не з його ініціативи.

«Пенсійний Фонд намагався подавати на банкрутство ще весною, але їм відмовили через невідповідність документів», – зазначив він.

Зараз Богдан Пукіш та група його однодумців через суди боряться за те, щоб повернути 36% акцій підприємства у держвласність.

«В корпоративній війні найбільше потерпають працівники через заборгованість по зарплаті. Але завод працює, раніше ми налагодили виробництво титанових касок. Стараємося вирішувати, все що можемо вирішувати. Шукаємо варіанти співпраці. Представники Лебедєва, побачивши в мене на столі болгарські буклети “Арсеналу”, заявили, що”Пресмаш” – “мирне” підприємство і їм така співпраця не цікава», – каже Пукіш.

Чоловік зазначає, що проти Лєбєдєва відкриті чотири кримінальні справи, але вони не розслідуються тому, що його не можуть знайти.

«Жодна компанія Лєбєдєва, ні він сам не входять у санкційні списки. Я написав в РНБО звернення про вищеописані справи, які не розслідуються. Фактично йдуть формальні відписки, але результатів нема. У мене таке враження, що йде повна бездіяльність», – висловив переконання Пукіш.

Відтак, пояснив, що звернуся до преси та написав заяви до керівників громадських організацій, «щоб захистити права та інтереси місцевих акціонерів, бо нас навіть не хочуть почути».

Завтра о 13:00 у готелі “Надія” відбудуться збори акціонерів, де вирішуватиметься подальша доля “Пресмашу”. Як відмітив Пукіш, його на збори не запрошували, проте все ж він має намір відвідати їх. Окрім того, він закликав громаду прийти та підтримати його.

«Прошу громадські організації змусити ту групу надати імена своїх власників акцій, яких вони не надали. Зобов’язати їх включити у порядок денний всі ті положення, на які вони не зреагували. Щоб вони зрозуміли, що є не лише акціонери, але і громадськість», – закликав Пукіш.

Варто зазначити, нещодавно 112 канал повідомляв про те, що Колишній міністр оборони України Павло Лєбєдєв, на якого в Україні порушено кримінальну справу за економічними злочинами, увійшов до складу правління Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП). Він буде представляти інтереси окупованого Росією Криму в Москві. Про це повідомила прес-служба Фонду соціально-економічного розвитку Севастополя.

16 жовтня в Ялті на організаційному засіданні координаційної ради кримських відділень РСПП Лебедєв обраний головою цієї ради.

Нагадаємо, Павло Лебедєв був міністром оборони України з 24 грудня 2012 року по 27 лютого 2014 року. 27 лютого 2014 року за рішенням Верховної Ради України відправлений у відставку. Однак ще до своєї відставки, 21 лютого, покинув Київ, виїхавши до Севастополя.

ПРОДОВЖЕННЯ ПОДІЙ НАСТУПНОГО ДНЯ

Збори акціонерів "Пресмашу" в Івано-Франківську зірвали

В Івано-Франківську майже сотня активістів "Самооборони", "Правого сектору" і громадянського корпусу полку "Азов" заблокували готель "Надія", у конференц-залі якого планувалися збори акціонерів ВАТ "Пресмаш".За словами активістів, вони не допустять проведення зборів акціонерів, аби запобігти спробі рейдерського захоплення заводу, інформує знову Фіртка.

Представники акціонерів від компанії, близьких до екс-міністра оборони України часів Януковича Павла Лебедєва намагались розпочати збори, між ними та активістами виникла суперечка. Акціонери переконували, що прагнуть розвитку заводу, проте активісти їм не вірять.

 

 Активісти представили документи про відкриття кримінального провадження і судову ухвалу про арешт 36% акцій "Пресмашу", якими володіють компанії пов’язані з Лебедєвим.

Як передає кореспондент Фіртки з місця події, працівники прокуратури вручили повістку до суду акціонеру Володимиру Лісняку, директору ТОВ "Україна - капітал" (м. Дніпропетровськ).

Однак той відмовився її отримувати, мовляв не може розгледіт и печатку Лісняка запевняли, що на повістці стоїть мокра печатка синього кольору, яка засвідчує, що це не копія.

Зрештою повістку таки було вручено. Судове засідання у справі призначено на 28 грудня..

ВІТАЛІЙ МЕРІНОВ

"Близько двох десятків активістів громадської організації "Спільними Зусиллями", яку я очолюю, разом з активістами "Самооборони","Правого сектору", громадянського корпусу полку " Азов" виступили проти спроб привласнити завод "Пресмаш" командою Януковича. Оскільки всупереч ухвалі Івано-Франківського міського суду про арешт 36% акцій, які належать компаніям, наближеним до екс-міністра оборони часів Януковича Павла Лебедєва, деякі акціонери все ж таки хотіли провести збори та вчинити неправомірні дії. Переживаємо, що "проросійські" власники поріжуть завод на металобрухт.Хочемо вірити в те, що знайдеться гідний керівник, який підніме економіку, створить нові робочі місця. Але для цього громаді потрібно брати участь в усіх процесах з метою мотивації керівництва до нових зрушень", - зауважив керівник ГО "Спільними зусиллями", депутат міської від партії "УКРОП" Віталій Мерінов. Нагадаємо, вчора голова правління ВАТ «Пресмаш» Богдан Пукіш розповів про те, що будучи прибутковим підприємством, з 2007 року завод потрапив під інтерес групи «Інтеркаргрупп» і КУА «Парангон», які контролював у минулому нардеп від “Партії Регіонів”.