2016-02-29 09:25:33

У Франківську набуває популярності страхова медицина

Громадська організація «Лікарняна Каса МЕДІФ» є членською громадською організацією, що об’єднує громадян та трудові колективи підприємств, установ, закладів та організацій різних форм власності і діє на підставі Конституції України, Законів України «Про об’єднання громадян», інших законів України та нормативних актів, які рекламують питання, що стосуються діяльності неприбуткових організацій.

Члени «Лікарняної Каси МЕДІФ» мають право:

Отримувати своєчасну та якісну медичну допомогу та медичне обслуговування за рахунок коштів «Лікарняної Каси МЕДІФ» у розмірах, встановлених рішенням загальних зборів;

Обирати і бути обраним до керівних органів «Лікарняної Каси  МЕДІФ» та отримувати будь-яку інформацію про діяльність Лікарняної Каси;

Вносити пропозиції до керівних органів «Лікарняної Каси  МЕДІФ» з питань, пов’язаних з його статутною діяльністю; Брати участь в усіх заходах, що проводяться «Лікарняною Касою МЕДІФ»;

Виходити із складу «Лікарняної Каси  МЕДІФ» в будь-який час за письмовою заявою, поданою до дирекції Лікарняної Каси.

Члени «Лікарняної Каси  МЕДІФ» зобов’язані:

Дотримуватися вимог Статуту «Лікарняної Каси МЕДІФ»;Виконувати рішення керівних органів та брати участь у досягненні мети і завдань «Лікарняної Каси МЕДІФ»;

Своєчасно сплачувати внески та регулярно проходити медичні огляд, дотримуватися рекомендацій лікаря щодо здорового способу життя.

Вищим органом управління «Лікарняної Каси МЕДІФ» є  конференція, яка скликається Правлінням не рідше одного разу на рік.

«Ми створили лікарняну касу три роки тому і вона діє до сьогоднішнього дня. Спочатку в лікарняній касі було 72 людей, сьогодні – уже понад 3000. І це не тільки медичні працівники, але й будівельники, вчителі, пенсіонери, працівники банківської системи. Обмежень по професії, віку, місцю проживання чи місцю роботи немає», – наголошує Володимир Вовчук.

За його словами, якщо людина хоче стати членом лікарняної каси, вона може звернутися до керівників будь-якого медичного закладу міста і отримати усю необхідну інформацію. Протягом перших трьох місяців людина не користується касою, лише сплачує членські внески. А уже з четвертого місяця отримує поліс. При поступленні в лікарню, розташовану на території Івано-Франківська, людина заявляє, що є членом лікарняної каси. І отримує допомогу на лікування. Виняток складає лише Наркологічний диспансер. Також не виплачують допомогу на лікування венеричних захворювань.

«Декілька років поспіль ми вивчаємо, як працює страхова медицина в різних країнах і власне лікарняна каса – це один з перехідних кроків до запровадження страхової медицини, яка є необхідною для нашої країни. У світі лікарняні каси розпочиналися з приватної ініціативи, потім отримували державну підтримку і так відбувався перехід до страхової медицини. В Україні поки що лікарняні каси працюють як громадські організації в різних містах», – каже головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

Уже на сьогодні договори на співпрацю з Лікарняною Касою підписало 5 районів Івано-Франківської області. Медичне страхування набирає дедалі більшої популярності, адже приєднатися до Лікарняної Каси можна в будь-який час.

 ВЕРСІЇ.IF.UA