2016-03-31 12:25:45

ШЛЯХ ДО ЄВРОПИ ЧИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПАНЩИНИ?

Доповідач зазначив, що урядовий проект Трудового кодексу викликав бурхливу реакцію та жорстке протистояння між роботодавцями та представниками профспілок. Профспілкова сторона внесла на розгляд експертів 112 поправок до Трудової конституції, більшість яких була врахована при підготовці Закону до остаточного прийняття.

На переконання профспілок, Трудовий кодекс повинен враховувати умови ринкової економіки, стимулювати справедливий розподіл оплати праці. Зараз він є рабським. Наближаючи його до єропейських стандартів, профспілки послідовно домагаються підвищення рівня мінімальної зарплати; вони поставили вимоги, серед перших – збереження всіх юридичних прав для відстоювання прав і гарантій працюючих. Серед новин - ліквідування цивільно- правових угод, які зараз набрали поширення, та стали засобом «закріпачення» і безправ’я людей праці. Це ж сприятиме легалізації праці.Трудовий договір укладатиметься виключно у письмовій формі, а ведення трудових книжок збережеться аж до часу запровадження Державного реєстру.

Пріоритет Трудового кодексу, якого домоглися профспілки – збереження життя і здоров’я працюючої людини. В Закон внесені положення, за якими  управління охороною праці здійснюють Уряд і Мінсоцполітики, а також місцеві органи виконавчої влади. Громадський контроль – за профспілками.

Збільшено кількість днів відпустки працюючим до 28 днів, визначено використання понаднормової праці та плати за неї, введено нове поняття – гарантована мінімальна зарплата. Збережена згода профспілок при звільненні члена профспілки, як і для виборного працівника. Запроваджено чітку тривалість робочої зміни – 12 год. на добу.

Доповідач відповів на численні питання профактивістів, в тому числі щодо збереження гарантій працюючим жінкам, які мають дітей. До речі, таких же прав набувають чоловіки.

Цього дня учасники семінару познайомилися з соціальними картками, які впроваджують профспілки, задля надання найактуальніших зараз послуг за пільговими цінами, з тим, щоб мотивувати членство в профспілках.