2016-05-11 08:42:21

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Планам Уряду – посилення соціальної складової



Відкриваючи засідання, Григорій Осовий зазначив, що у порядку денному для обговорення два питання: про налагодження діалогу профспілок з новим Урядом і про позицію профспілок у зв’язку з підвищенням ціни на газ для населення. Говорячи про друге питання, Голова СПО об’єднань профспілок підкреслив, що позиція профспілок тут однозначна і прозора: запровадження єдиної ціни на газ для населення, рішення про яке ухвалено на засіданні Уряду, профспілки вважають несвоєчасним і таким, що порушує принципи соціальної справедливості.

Після обговорення цього питання було вирішено провести 12 травня відкрите, розширене засідання Робочої групи НТСЕР щодо законності рішення КМУ про підвищення тарифів на газ, формування конструктивних підходів до цієї проблеми, яка вже стурбувала широкі версти населення країни. На це засідання планується запросити експертів, фахівців, представників НТСЕР та СПО.

Григорій Осовий також проінформував, що новий склад Кабінету Міністрів України поставив за мету розробити до 18 травня Оперативний план дій Уряду. Профспілки як одна із сторін соціального діалогу і як головний захисники прав та інтересів людини праці не можуть, не мають права стояти осторонь цього процесу. Тому під час засідання було обговорено пропозиції СПО об’єднань профспілок до Оперативного плану дій Уряду.



Прес-центр ФПУ