2016-07-21 15:55:56

«Тарифному геноциду» – конструктивний діалог

В рамках зустрічі профспілки області окреслили свою позицію щодо захисту прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги; необхідності реформування системи оплати праці; збільшення розміру мінімальної заробітної плати; перегляду ціни на газ; дій профспілок в умовах «тарифного геноциду» тощо.

В процесі обговорення закцентовано на кількох ключових тезах:

–                   населення не в силі оплатити комунальні послуги, а в зимовий період – і поготів;

–                   війна на Сході не є реальною причиною підвищення цін і тарифів;

–                  супротив народу демонструє, що підвищення ціни на газ і тарифів на ЖКП є антинародним, населення перебуває на межі бідності.

Голова РПО І. Є. Басюк наголосив, що головною причиною неаргументованої ціни на газ та ЖКП слугує відсутність у населення достовірної інформації про об’єми видобутку газу. «У нас регулятором цін на тарифи й газ є не ринок і народ, а окремі можновладці, які в свій час прибрали до рук енергетику та інші галузі і нині диктують нам свої умови», – додав І. Є. Басюк.

Спостерігачі ОБСЄ подякували профспілковим лідерам Прикарпаття за конструктивний діалог та запевнили, що й надалі слідкуватимуть за ситуацією щодо тарифної політики в Україні.