2016-07-25 12:36:36

Залізничникам обіцяють підвищити оклад на 25 %

Головною метою підписаного Меморандуму є підвищення з 1 липня поточного року тарифних ставок і посадових окладів всьому персоналу ПАТ "УЗ".

Зокрема, передбачено підвищення окладів на 25 % працівникам, діяльність яких безпосередньо пов’язана з наданням послуг з перевезення вантажів і пасажирів, ремонтом, технічним обслуговуванням рухомого складу та інфраструктури, працівникам апаратів управління ПАТ "Укрзалізниця" та регіональних філій. Іншим працівникам оклади планується підвищити до 20 %.

Передбачається також, що до 1 жовтня 2016 року буде розроблено та впроваджено положення про оплату праці працівників ПАТ "Укрзалізниця".

"Наслідки цього рішення необхідно буде компенсувати нашою важкою працею по підвищенню ефективності. Однак хочемо дати позитивний сигнал всім нашим співробітникам, що ми з великою повагою ставимося до цієї важкої щоденної роботи. Ми не відірвані від життя і усвідомлюємо, в чому полягає праця залізничників. І навіть під час впровадження складних реформ повинен бути соціальний діалог", – повідомив В. Балчун.

Нагадаємо, на початку червня поточного року профспілка залізничників і транспортних будівельників України вимагала від голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна підвищити зарплату залізничникам на 20 %. Йшлося про підвищення тарифних ставок і посадових окладів на 20 % з 1 квітня 2016 року. При цьому зазначалося, що збільшення повинно відбутися для всіх залізничників. Балчун тоді заявив, що спершу в "УЗ" буде проведено фінансовий аудит, а вже потім можна буде обговорювати питання підвищення зарплат.

 

Прес-центр ФПУ