2016-10-12 13:59:27

За ініціативи профспілок буде перевірено обґрунтованість тарифів на тепло

Нагадаємо, що на Всеукраїнському марші протесту профспілок 6 липня ц.р. було прийнято Резолюцію з ультиматумом до народних депутатів, а після зустрічі представників профспілок з Прем"єр-міністром України В.Гройсман дав доручення центральним органам виконавчої влади стосовно розробки законопроектів щодо реформування системи оплати праці та утворення робочої групи з опрацювання пропозицій з перегляду цін на природний газ. Також було затверджено план невідкладних заходів з погашення заборгованості по заробітної плати.

Голова СПО запропонував найближчим часом провести зустріч Прем’єр-міністра і членів Уряду з профспілковим активом, керівниками Всеукраїнських профспілок, на що глава Уряду дав згоду і підтвердив готовність до діалогу. Він також звернувся до членів КМУ і закликав їх більш активно співпрацювати з профспілками у вирішенні нагальних соціально-економічних питань.

Григорій Осовий зауважив, що однією з таких проблем є підвищення тарифів на газ і ЖКГ. «Люди виступають проти цього, – сказав він, – оскільки рівень зарплат, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат є вкрай низьким». Тим часом, тепло- і енергопостачальні підприємства потребують модернізації, у ході якої можна віднайти чимало резервів для збереження енергоресурсів і як результат зниження тарифів, а перекладати тягар підвищення цін виключно на плечі користувачів – неприпустимо, переконані профспілки.

У відповідь на це Прем’єр доручив Уряду розробити і прийняти постанову, згідно з якою здійснити перевірку порядку формування тарифів основними постачальниками гарячої води і тепла в регіонах. Метою такої перевірки має стати висновок щодо обґрунтованості розмірів тарифів і пошук можливості їх зменшення для споживачів.

 

Прес-центр ФПУ