2016-12-27 15:58:48

Музей нафтопромислових секретів

Ознайомитися з цією нелегкою справою – видобутком нафти – довелося і членам виїзного засідання президії Ради профспілок області, яке відбулося 26 грудня 2016 року в с. Пнів Надвірнянського району у Музеї нафтопромислів Галичини, що знаходиться на території навчально-курсового комбінату НГВУ «Надвірнанафтогаз». Присутні переглянули експозицію музею, дізналися про основні етапи становлення нафтової промисловості Прикарпаття. Музей нафтопромислів Галичини – унікальний культурно-просвітницький центр, який висвітлює розвиток техніки і технологій нафтогазопромислового поступу в Карпатах, починаючи з XVIII ст.

На території комбінату учасники засідання також мали можливість поспостерігати за способом видобутку нафти півторастолітньої давності, який у театралізованому дійстві відтворили актори-аматори – працівники підприємства.

Приємною несподіванкою для  присутніх стала можливість власноруч викарбувати на унікальному автентичному  ковальському устаткуванні пам’ятної медалі, присвяченої 245-річчю промислового видобутку нафти в Україні, чим, зрештою, і скористалися голова обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості Василь Гриньків, голова обкому профспілки працівників агропрому Ганна Чорній. Ковалі прокатно-ремонтної дільниці експлуатаційного обладнання провели справжній майстер-клас ковальської справи, допомагали всім бажаючим освоїти ази цього мистецтва і своїми руками виготовити пам’ятну медаль.

Голова Ради профспілок області Ігор Басюк подякував працівникам НГВУ «Надвірнанафтогаз» за цікаве дійство та продемонстровану майстерність, відзначив високі управлінські здібності та творчий підхід голови профкому Олександра Діканьова. Профспілковий комітет, своєю чергою, нагородив організаторів дійства почесними грамотами.

Перебування в Музеї нафтопромислів Галичини, мальовничому Пневі, залишило незабутнє враження в профспілкової делегації області.