2016-12-29 11:45:26

День Пенсійного фонду крокує Прикарпаттям

З  науковцями заступник начальника управління Оксана Романець обговорила актуальні питання пенсійного законодавства, інформацію про виплати січневих пенсій 2017 р. у грудні 2016 року.

Заступник начальника відділу обслуговування громадян Наталя Чечель консультувала присутніх про умови виходу на пенсію за віком жінок, перерахунків пенсій працюючим пенсіонерам, розповіла про особливості призначення, нарахування та індексацію пенсій, зміни при нарахуванні пенсій працюючим пенсіонерам.

Тим часом в актовому залі підприємства проводився флеш-моб на тему «Зарплата в конвертах – втрачена пенсія». Головний спеціаліст відділу платежів до пенсійної системи Любов Зварич при цьому роз’яснила присутнім, що соціальні гарантії стосуються тільки офіційно працевлаштованих громадян. Тут же розповсюджувалися пам’ятки про набуття страхового стажу, в яких наголошено на перевагах отримання легальних доходів.

У ці дні, коли громадськість нашої країни відзначає 26 річницю створення органів Пенсійного фонду, такі акції відбуваються повсюдно в районах області. Зокрема, такі Дні Пенсійного фонду України відбулися в Коломиї, Тлумачі, Галичі.

Володимир Криворучко