2017-01-25 17:04:00

Сторони соціального діалогу працюють над законопроектом "Про колективні договори та угоди"

Під час роботи Сторони узгодили позиції щодо окремих статей законопроекту "Про колективні договори та угоди" у рамках підготовки спільних пропозицій до нього від Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Зокрема, досягнуто домовленості про те, що зміст і структура колективного договору визначається сторонами в межах їхньої компетенції та їхніх повноважень. Колективним договором встановлюються норми, права і гарантії, зобов’язання і домовленості сторін з питань, що відповідно до законодавства регулюються в колективному договорі, а також з інших питань, що не врегульовані трудовим законодавством.

Положення колективних договорів, що погіршують становище працівників порівняно із законодавством та колективними угодами, норми яких є обов’язковими відповідно до сфери їхньої дії для сторін цих договорів, або суперечать їм, є недійсними.

Також встановлено заборону включати до трудових договорів положення, що погіршують умови праці працівників порівняно із законодавством, колективними договорами та угодами.

 

Прес-центр ФПУ