2017-04-10 16:50:20

Скасовано рішення НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу!

Звертаючись до учасників пікету, Голова ФПУ Григорій Осовий сказав: 

«Дорогі друзі! Спілчани! Ми вийшли на вулиці, щоб виразити свій рішучий протест проти дії, яка спрямована проти людей і профспілки з цим ніколи не погодяться! Сьогодні ФПУ проводить попереджувальну акцію, ми прийшли сюди разом з київськими активістами, а могли би зібрати тут десятки тисяч спілчан.

Комісія на вимогу народу України має прийняти рішення про скасування свого ганебного наказу про підвищення тарифів! Люди не можуть платити ту ціну, яку запропоновано. Рівень пенсій і заплат на сьогодні недостатній, щоб сплачувати таку плату. Влада має поважати права людини, рахуватися з можливостями більшості громадян оплачувати тарифи за рахунок своїх доходів.

Тому рішення НКРЕКП про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу має бути скасовано!»

Г.Осовий також зазначив, що профспілки вимагають, аби будь-якому підвищенню цін і тарифів передувало підвищення зарплат.

Після участі представників профспілок у засіданні НКРЕКП та скасуванні її рішення від 28.03.2017 «Про встановлення тарифів на послуги транспортування та розподілу природного газу» Голова ФПУ, звертаючись до мітингуючих, закликав до подальшого об'єднання у обстоюванні законних прав та інтересів людей:

«В єдності наша сила – це не просто лозунг, - сказав він. - Сьогодні ми на практиці продемонстрували: коли громада об’єднується, немає такої сили, яка могла би її подолати. Сьогодні об’єднання профспілок, громадських організацій, політичних сил ще раз засвідчило, що сила народу непоборна і не подолана.

Ми домоглися скасування цього рішення, але нинішня ситуація з цінами турбує кожну українську сім'ю, тому ми закликаємо до подальшої боротьби – від сьогоднішньої невеликої перемоги до загального успіху в обстоюванні прав і інтересів наших спілчан.

Я дякую всім, хто прийшов сьогодні і висловив свою особисту і волю понад 6 млн. спілчан України. Слава профспілкам!»

 

Прес-центр ФПУ