2019-11-04 14:30:14

ПРАЦЯ МАЄ БУТИ ЛЕГАЛЬНОЮ

Це питання не сходить з порядку денного роботи органів влади, і її соціальних партнерів - роботодавців та профспілок. Робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення під головуванням заступника голови ОДА Світлани Онищук провела аналіз результатів моніторингу, проведеного

територіальними органами головного управління Пенсійного фонду України, Державної податкової служби та Управління Держпраці в області, управління праці департаменту соціальної політики ОДА.

З початку 2019 року було проведено 112 засідань робочих груп райдержадміністрацій і виконкомів міських рад міст обласного значення щодо забезпечення дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та її легалізації, на яких проаналізовано дані моніторингу Пенсійного фонду України, опрацьовано 1924 суб’єкти господарювання, які за результатами звітності були віднесені до “ризикових”.

2019-11-04 14:26:59

БОРГИ ЗАТЯГУЮТЬ

1 листопада під головуванням заступника голови ОДА Світлани Онищук відбулося засідання обласної робочої групи, де розглянуто питання:

«Про стан погашення податкового боргу та заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску підприємствами-боржниками області»,  та « Про стан легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення».

В обговоренні питань взяли участь фахівці управління праці департаменту соціальної політики ОДА, головного управління Пенсійного фонду в області, Державної податкової інспекції, Національної служби посередництва і примирення, роботодавців та профспілок, управління Держпраці.

Заслухано оперативну інформацію, визначено шляхи виходу зі скрутного становища.

2019-11-04 14:13:03

ПРОФСПІЛКА ЕНЕРГЕТИКІВ ГОТУЄТЬСЯ ДО ЗВІТНОЇ КАМПАНІЇ

Відбулося засідання обласної галузевої Ради профспілки працівників енергетики та електротехнічної  промисловості. Обговорено стан справ в первинних профспілкових організаціях, що входять в сферу впливу профспілки. Другим питанням порядку денного була підготовка до звітів і виборів в первинних профспілкових організаціях та проведення ХVI обласної звітно-виборної конференції в 2020 році. Розроблено графік проведення кампанії.

2019-11-01 09:20:39

АКТУАЛЬНО. Жадоба влади

Так можна охарактеризувати законопроект 2275,  поданий групою народних депутатів від «Слуги народу», який 30 жовтня розглянуто на засіданні Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Стосується він управління Фондом соціального страхування, де з 2000 року управління здійснюється на паритетній основі ( по 7 осіб) від застрахованих осіб, для чого власне фонд створено, від роботодавців, які сплачують страховий внесок на страхування працівників, та від уряду, який бере участь в управлінні фондом, а також здійснює державний нагляд за його діяльністю. Все як в демократичних європейських країнах і відповідно до ратифікованих Україною Конвенцій Міжнародної організації праці 37,39,102,144. Отже збалансоване представництво інтересів держави, бізнесу і найманих працівників, ні в кого немає переваги.

2019-11-01 09:07:48

Протистояння влади і профспілок загострюється!

Просування владою політики транснаціональних корпорацій на лібералізацію трудового законодавства – шлях до рабської праці українців на рідній землі! – такий меседж суспільству можна зробити після засідання круглого столу на тему: «Осучаснення законодавчого регулювання трудових відносин», проведеного 30.10.2019 Комітетом ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

2019-11-01 08:57:34

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ЗУНР!

1 листопада виповнюється 101 рік з дня проголошення Західно-Української Народної Республіки. Тоді, в далекому 1918 році, це була рішуча спроба нашого народу створити на етнічних українських землях колишньої Австро-Угорської імперії власну вільну державу. ЗУНР проіснувала зовсім недовго, але навіть за такий короткий термін зуміла підняти національний дух українства та зробити істотний поштовх на шляху до майбутньої незалежності.

22 січня 1919 року ЗУНР возз’єдналася із Українською Народною Республікою в єдиній національній державі, реалізувавши віковічну мрію української нації про незалежність, єдність та соборність.

Тож вітаючи Вас, шановні профспілчани з цим великим історичним святом,бажаємо  щирих почуттів гордості за нашу націю, відданості національним ідеалам.

Будьмо гідними творцями життя у своїх сім‘ях, громаді, державі.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                  Ігор Басюк

 

2019-10-31 14:38:43

Шановні працівники соціальної сфери!

Рада профспілок області надсилає вам найщиріші вітання з професійним святом – Днем працівника соціальної сфери!

Вашу працю відчувають широкі верстви населення і, насамперед, пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, безробітні громадяни.

Піклуючись про людину, її майбутнє, забезпечуючи надання соціальних гарантій і допомоги тим, хто потрапив у нелегкі життєві ситуації, ви робите вагомий внесок у розбудову демократичного, громадянського суспільства.

Прийміть щиру вдячність за сумлінну працю , за утвердження соціальної справедливості, людяності, добра,  гідне життя людини.

Нехай здійснюються найкращі плани та задуми, а служіння обраній справі, чуйність та щедрість приносять вам людську шану та повагу!

Хай у ваших домівках панують мир і злагода, благополуччя і достаток. Зі святом вас!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                               Ігор Басюк

 

2019-10-30 14:47:38

УГОДА ПРО СПІВПРАЦЮ

28 жовтня  між Радою профспілок Івано-Франківської області в особі голови Ігоря Басюка та Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області ( директор Михайло Євчук),  а також Калуським (в.о.директора Людмила Желізняк) Коломийським ( директор Василь Дутчак)  і Івано-Франківським ( директор Віталій Стусяк) місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги підписано Угоду про співпрацю.

2019-10-30 13:50:31

АКЦІЯ. Профспілки – проти звуження законних прав освітян

29 жовтня біля Верховної Ради України відбулася масова акція  протесту проти звуження прав та гарантій освітян, яку провела  Київська міська організація Профспілки працівників освіти і науки України. 

Учасники акції зібралися на Майдані Незалежності і пройшли до будівлі парламенту. До них приєдналися представники освітянських профспілкових організацій, які приїхали з різних регіонів України, зокрема зТернопільскої, Донецької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Полтавскої, Чернівецької, Київської областей.

2019-10-28 12:03:52

Нова соціальна філософія ЩОБ ПРАЦЮВАТИ НЕ З НАСЛІДКАМИ, А З ПРИЧИНАМИ

Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська взяла участь у відкритті нового проекту Ради Європи “Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні”.Це перший та єдиний проект Ради Європи, сфокусований виключно на соціальних правах людей. Мета ініціативи - допомогти українській владі у посиленні розвитку соціальних прав в державі.