2023-07-03 09:46:18

У подорож – за підтримки профспілки

Медики заслуговують на відпочинок! І хоча відзначення Дня медичного працівника перенесено на липень, в колективах лікувальних і медичних навчальних закладів вирішили не відмовлятися від запланованих заздалегідь туристичних поїздок.

Завдяки профкому Івано-Франківської міської дитячої клінічної лікарні відбулася подорож до Мукачева – важливого промислового та культурного центру Закарпаття.

Як повідомила в соцмережах голова первинної профспілкової організації лікарні Тетяна Боднар-Барицька, це вже третя поїздка, організована профспілкою.

2023-07-03 09:43:03

Допомога херсонцям від обласної галузевої Профспілки

Вдруге Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників охорони здоров’я передала гуманітарний вантаж на Херсонщину, жителям області, які постраждали від руйнування ворогом греблі Каховської гідроелектростанції, а також тамтешнім медичним закладам. Це мінеральна і питна вода, одяг, постільна білизна, засоби особистої гігієни, медикаменти та інші потрібні речі.

Підготовлено до відправки ще 200 ящиків дезсередників.

2023-06-29 09:29:32

З НАГОДИ ДНЯ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНСЬКІ ПРАПОРИ ЗАМАЙОРІЛИ НА КАРПАТСЬКІЙ ВЕРШИНІ

Первинна профспілкова організація Івано-Франківського міськвиконкому, яку впродовж багатьох років очолює заступник керуючого  справами виконавчого комітету Андрій Лис, обєднує у своїх лавах понад 400 спілчан і є однією з найбільших та найактивніших у складі обласної організації Профспілки працівників державних установ.

2023-06-27 21:03:42

З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ, ДОРОГІ УКРАЇНЦІ!

Рада профспілок області надсилає щирі вітання з великим  і поважним державним святом – Днем прийняття Основного Закону держави.

 У 1996 році українські громадяни прийняли закон, який гарантував їм права та свободи, наблизив Україну до країн з розвинутою демократією та остаточно закріпив незалежність нової європейської держави. Ми вчимося творити вільне, справедливе, солідарне суспільство, потужну та заможну державу, що побудована на основах європейської демократії. МИ відвойовуємо своє право волі і свободи. Вірмо в Перемогу і будуймо квітучий рай на своїй землі.

Успіхів і єдності і хай нам допоможе в цьому Господь.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                           Володимир Уєвич

 

 

2023-06-26 14:16:54

ШАНУЙМО ВЕТЕРАНІВ

З нагоди Дня державної служби України обласний комітет Профспілки запросив на зустріч ветеранів – колишніх працівників облдержадміністрації, які значну частину свого життя віддали служінню державі і людям.

          На урочистому зібранні в адмінбудинку обласних організацій теплі слова подяки і привітань пролунали на їх адресу та всіх державних службовців з уст голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук, голови обласної ради Олександра Сича і голови обласного комітету Профспілки працівників держустанов Ніни Гушпіт.

2023-06-24 10:16:23

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, ДЕРЖСЛУЖБОВЦІ!

Шановні колеги! Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає вам найкращі вітання з Днем державного службовця України.  Бажаємо ніколи не здавати впевнених позицій,  завжди нести свою службу успішно і з честю, відстоюючи інтереси  держави і її людей!

Нехай з такими  фахівцями, як ви, держава стає міцнішою. Нехай у вас завжди буде сила, натхнення  та мудрість для праці. Оптимізму, відчуття єдиної команди, успіхів у досягненні мрій і добрих починань.

З повагою,

Голова Ради профспілок  області                                  Володимир  Уєвич

 

2023-06-20 17:34:03

Позитивний досвід щодо створення безпечних та не шкідливих умов праці на ПП “Завод “ПІНОПЛАСТ”

Спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області відвідали ПП “Завод “ПІНОПЛАСТ” з метою  вивчення позитивного досвіду роботи з охорони праці та профілактики виробничого травматизму за для запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров'ю працівників, спричиненої умовами виробництва, де виконання виробничих показників не ставиться в пріоритет по відношенню до питань охорони праці.

2023-06-19 16:28:27

ПРИКАРПАТТЯ. НАША ПОЗИЦІЯ СТІЙКА: там, де діє профспілкова організація, має бути колективний договір.

19 червня  в приміщенні облдержадміністрації відбулося виїзне засідання Президії Ради профспілок Івано-Франківської області  на базі обласного комітету профспілки працівників державних установ. Головним питанням порядку денного Президії стало обговорення колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин в області. Про це доповіла Олександра Гринів, перший заступник Голови Ради профспілок області.

2023-06-16 14:16:15

НАДАЄМО ПРАКТИЧНУ ДОПОМОГУ ВИБОРНИМ ОРГАНАМ ПРОФСПІЛКИ

 9 червня на нараді в Івано-Франківському обласному комітеті Профспілки працівників державних установ обговорено питання поліпшення роботи районних, міських і первинних організацій. Було проаналізовано  стан внутріспілкової та правозахисної діяльності, накреслено заходи щодо збереження і розбудови організаційних ланок, звернуто увагу на необхідність покращення планування роботи та ведення документації.

          В     продовження     цієї     теми,     14     червня           голова обласного комітету Ніна Гушпіт та член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул провели робочу поїздку до міста  Калуша для безпосереднього спілкування з виборним активом районного і міського комітетів  та зустрічей з керівниками районної й міської влади.

2023-06-13 09:36:38

СПІВПРАЦЯ СОЦІАЛЬНИХ ПАРТНЕРІВ НА КОРИСТЬ ІНТЕРЕСАМ ТРУДОВИХ КОЛЕКТИВІВ ТА ЇХ ПЕРВИНОК

В Профспілці працівників державних установ України, метою діяльності якої є представництво і захист прав та інтересів спілчан, постійно дбають про розвиток соціального партнерства з роботодавцями та центральними органами влади.

9 червня президія Івано-Франківського обласного комітету Профспілки за участю голів комісій і районних комітетів розглянула низку актуальних питань, які є складовими  такого партнерства. Щодо виконання статті 41 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» доповів член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки Валерій Крецул. Фактів порушень роботодавцями вимог законодавства в частині надання можливості профспілковим активістам для здійснення своїх повноважень та змін умов їх трудових договорів, оплати праці, притягнення до дисциплінарної відповідальності чи звільнення без попередньої згоди відповідних виборних органів не виявлено.