2016-04-12 15:35:20

28 квітня – Всесвітній день охорони праці. Девіз 2016 року – „Стрес на робочому місці: колективний виклик”

ЗВЕРНЕННЯ
Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні
до центральних та місцевих органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, роботодавців, профспілок, засобів масової інформації, керівників і працівників підприємств, установ та організацій

2016-04-12 09:56:01

Закарпатські та івано-франківські освітні профспілкові лідери тісно співпрацюють

Діяльність профспілкових організацій залежить від професіоналізму профспілкових лідерів та команди. Пріоритетним завданням системи профспілкової освіти є формування знань, вмінь та навичок, необхідних головам профспілкових організацій, членам профспілкових комітетів, профспілковому активу для захисту прав членів Профспілки. Такі знання та вміння, як показує практичний досвід, набуваються під час організації та проведення виїзних семінарів. А коли така форма навчання профспілкового активу є системною, вона вже стає традицією, і користь від такого навчання є надзвичайно великою.

2016-04-07 15:29:09

СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ ОБСТОЮЄ СВОЇ ПРАВА

Сьогодні в Києві відбулась багатотисячна Попереджувальна акція протесту студентської молоді України.Розпочалася вона з мітингу у парку імені Т.Шевченка поруч з головним корпусом Київського національного університету ім. Т.Г.Шевченка.Студенти вишів звернулись до влади із закликом припинити наступ на їх соціально-економічні права, гарантовані законодавством. Молоді потрібно навчатись, а країні потрібні патріоти, тоді у неї буде майбутнє.

2016-04-06 12:36:41

СТУДЕНТСЬКі АКЦІї ПРОТЕСТУ

Чому в Україні не виконується законодавство щодо захисту прав студентів і хто має нести відповідальність за це?

Яке майбутнє чекає на випускника вищого навчального закладу і чому існує проблема працевлаштування випускників?

Чому Міносвіти «грає проти» гідного майбутнього студентської молоді?

Що дасть країні скорочення студентських стипендій більш ніж вчетверо?

Для чого влада лобіює законопроект № 3474? Що приховує проект закону?

2016-04-05 13:44:23

Всеукраїнська акція протесту студентства

7 квітня 2016 року об 11.00 в парку ім. Тараса Шевченка відбудеться Попереджувальна всеукраїнська акція протесту на захист гідного майбутнього студентської молоді України.
Акція передуватиме проведенню «круглого столу», ініційованого Громадською радою Міністерства освіти і науки України, який розпочнеться о 14.00 в конференц-залі Верховної Ради України (вул. Грушевського, 18/2), і на якому обговорюватиметься питання доцільності прийняття законопроекту № 3474, яким порушуються права студентських профспілок.

2016-04-04 08:51:20

Чи можна уявити дитинство без казки?

Цікава казкова історія заглиблює нестримну юну фантазію в чарівний світ краси, добра і магії.

   Одним з найвідоміших казкарів світу протягом багатьох поколінь залишається Ганс Крістіан Андерсен. Його твори стали надбанням культурного миру й увійшли в дитячі книги народів всієї землі.2 квітня — в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена відзначають Міжнародний день дитячої книги — свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради з дитячої книги.

2016-04-04 08:42:33

ДРУКОВАНА ТА ЕЛЕКТРОННА КНИГА

ХХІ  століття – століття інформаційних технологій. Наука впевнено крокує вперед і нам стали доступними її технічні винаходи: мобільні телефони, комп’ютери, ноутбуки , електронні книги. Добре це чи погано, наскільки потрібна людям електронна книга, чи витіснить вона паперову. Як безпечно працювати з комп’ютером, щоб не зашкодити власному здоров'ю. Про це сьогодні міркували та дискутували працівники відділу обслуговування 1-4 класів обласної бібліотеки для дітей з учнями 3-іх класів на ток-шоу «Друкована та електронна книжка», що відбувся в обласній бібліотеці для дітей 1 квітня 2016 року.

2016-03-31 12:46:59

НАФТОГАЗПРОМІВЦІ ПРИКАРПАТТЯ СТРАЙКУЮТЬ

31 березня перед початком сесії Івано-Франківської обласної ради, де в цей день слухалося питання щодо наслідків зупинки розробки нафтових родовищ в області та Україні, нафтовики разом з галузевими профспілками  всіх рівнів масово вийшли на акцію протесту перед будинок влади.

2016-03-31 12:25:45

ШЛЯХ ДО ЄВРОПИ ЧИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПАНЩИНИ?

Це питання стало предметом дискусії під час навчання-семінару профспілкового активу нафтогазпрому, та запрошених ним до участі всіх зацікавлених профспілчан, що проходило 30 березня ц.р. в актовому залі УМГ «Прикарпаттрансгаз». Цього дня  учасники семінару обговорили проект Трудового Кодексу України, який прийнятий Верховною Радою у першому читанні. З оцінкою та роз’ясненням старого багажу  й новацій в Законі виступив заступник голови Центральної ради профспілки працівників нафтової і газової промисловості України Сергій Українець, він же також є заступником керівника робочої групи з підготовки проекту Трудового кодексу до прийняття у Верховній Раді.

2016-03-30 15:50:04

БІБЛІОТЕЧНИЙ КВЕСТ

В обласній бібліотеці для юнацтва, в рамках Всеукраїнського тижня юнацької книги, відбувся бібліотечний квест «Читаючи, зростай!». Учасниками квесту стали учні 8-І класу обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості.