2022-06-14 14:49:05

ПРОФСПІЛКИ ІНІЦІЮЮТЬ ПЕРЕГОВОРИ ЩОДО ВСТАНОВЛЕННЯ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРПЛАТИ НА 2023 РІК

З метою своєчасної підготовки та подання консолідованих пропозицій до проекту Держаного бюджету України на 2023 рік СПО об’єднань профспілок ініціював переговорний процес щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати, надіславши відповідні листи до Міністерства економіки України та СПО сторони роботодавців на національному рівні (додається).

2022-06-14 12:16:42

ВАЖЛИВА ПІДТРИМКА НА НАЙВИЩОМУ РІВНІ

З ініціативи Ради профспілок Івано-Франківської області  направлено тексти Звернень на адресу Голови Верховної Ради України , Фонду Державного  майна та народних депутатів України, які стосуються попередньо обговореного на Тристоронній соціально-економічній раді питань відновлення діяльності трьох стратегічно важливих для економіки області та України підприємств. Позитивне вирішення порушених питань має пришвидшити приватизаційні процеси, дасть змогу відновити економічну діяльність підприємств, забезпечить збереження існуючих робочих місць та створення нових, також  створить можливість  державним підприємствам на період дії воєнного стану передавати майно в оренду для налагодження виробництва релокованих підприємств, вирішення проблеми заборгованої заробітної плати тощо.

2022-06-14 09:35:32

Надання додаткових відпусток під час війни: консультують юристи

Статтею 57 Закону України «Про освіту» встановлено державні гарантії педагогічним і науково-педагогічним працівникам, зокрема:

належні умови праці;

оплату підвищення кваліфікації;

правовий, соціальний, професійний захист;

2022-06-09 11:10:12

Неприпустимість призупинення трудових договорів із вчителями влітку

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на звернення з місць щодо призупинення дії трудових договорів з педагогами під час літніх канікул повідомляє, що частиною першою статті 13 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (набув чинності 24.03.2022) установлено, що дія трудового договору може бути призупинена у зв’язку з військовою агресією проти України, що виключає можливість надання та виконання роботи.

2022-06-08 09:10:57

ДІТИ – НАШЕ МАЙБУТНЄ

З метою популяризації шахів, підвищення спортивної майстерності шахістів та патріотичного виховання молоді Івано-Франківський обласний комiтет Профспiлки працівників державних установ України разом з ГО «Федерація шахів           м. Івано-Франкiвська» організували 4 червня  шаховий фестиваль «Дитячий День» серед юнаків і дівчат віком до 18 років, присвячений Мiжнародному дню захисту дітей та Дню пам’ятi дiтей, які загинули внаслідок російської збройної агресії.

2022-06-07 10:46:49

ГУМАНІТАРНИЙ ШТАБ ФПУ ПРАЦЮЄ

Відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям та біженцям, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії. Головував на засіданні Осовий Г.В. Штаб розглянув питання про організацію зберігання та розподіл гуманітарної допомоги, яка надійшла ФПУ від національних профцентрів для постраждалих осіб, внаслідок воєнної агресії. Прийняли рішення про використання на безоплатній основі приміщень ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» для розміщення Гуманітарного хабу ФПУ  з метою розподілу гуманітарної допомоги і вирішення логістичних завдань щодо її транспортування на місця.

2022-06-06 09:50:32

« УКРАЇНА ПРАЦЮЄ»: ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСУЛЬТАТИВНА КАМПАНІЯ

З часу прийняття Закону України від 15.03.2022 року № 2136 –ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» Радою профспілок Івано-Франківської області підготовлено роз’яснення з найактуальніших питань з практичного застосування вищезазначеного Закону та доведено до її членських організацій. Надано 36 консультацій головам первинних профспілок і працівникам підприємств і установ області. Про це інформувала учасників робочої зустрічі щодо спільних дій в рамках інформаційної кампанії «Україна працює» завідувач відділу з соціального –економічних і правових питань- в.о. заступника Голови Ради профспілок області Олександра Гринів.

Працівник, призваний на службу, потрапив у полон. Чи має підприємство зберігати за ним середній заробіток?

2022-06-03 09:59:46

СПІЛЬНІ ДІЇ В РАМКАХ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КАМПАНІЇ «УКРАЇНА ПРАЦЮЄ»

Економіка України має працювати – для підтримки армії та наближення нашої перемоги.

Саме це є головним лейтмотивом інформаційної кампанії «Україна працює», яку розпочало Держпраці України, щоб  розширити консультаційну підтримку працівників і роботодавців у важкий період воєнних дій.

З метою узгодження спільних дій щодо проведення даної кампанії в Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області  відбувся круглий стіл за участі представників влади, роботодавців, профспілок, фахівців обласного Центру зайнятості, Пенсійного фонду. В заході взяла участь та виступила заступниця голови Ради профспілок Івано-Франківської області Олександра Гринів.

2022-06-02 12:15:40

МАЛИМИ КРОКАМИ, АЛЕ ПОЧАТИ ЙТИ…

Понад три місяці Україна героїчно протистоїть російському вторгненню. В цих умовах активізація бізнес-діяльності – ключовий фактор посилення економічної стійкості держави, а отже, і її здатності ефективно протистояти агресору. Парламентом та Урядом нашої держави запроваджено ряд ініціатив, спрямованих на підтримку підприємництва під час війни.

Сторони соціального діалогу Івано-Франківської області також вживають усіх необхідних заходів для належного функціонування національної економіки.

2022-06-01 12:06:10

ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ ГОЛОВУ РАДИ ВЕТЕРАНІВ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ

Багато років при обласному комітеті Профспілки діє ветеранська організація, в якій перебувають на обліку ветерани державної служби, місцевого самоврядування та інших організацій галузі. Очолює її заслужений працівник культури України, відмінник народної освіти України Ніна Василівна Комар, яка завжди відзначалася високим професіоналізмом та чуйністю до людей. Саме тому її неодноразово обирали головою  первинної профорганізації облдержадміністрації.